Facility

Een visuele basis van uw BIM.

BIM en VR zijn een perfecte combinatie

Voor Building Information Modelling (BIM) is VR de perfecte tool. Het visualiseren van een locatie geeft namelijk enorm veel transparantie en duidelijkheid. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, een virtual tour vertelt het hele verhaal. Wij brengen gebouwen compleet in beeld en koppelen daar relevante informatie aan. Een digitale en visuele representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw, die door alle betrokken partijen kan worden gedeeld en aangepast. Koppel de virtual tour aan uw rapportages of verwerk informatie uit uw rapportages in de virtual tour. Door op ieder moment via uw computer een locatie te kunnen bekijken, worden extra locatiebezoeken of misverstanden voorkomen, waarmee kosten worden uitgespaard.

De visuele basis van BIM wordt gelegd door VR

De afgelopen jaren is virtual reality sterk in opkomst en steeds toegankelijker geworden voor de facility management sector. Ook voor BIM biedt VR vele nieuwe mogelijkheden. Stelt u zich voor dat u op ieder moment digitaal een locatie volledig kan doorlopen en daar ook informatie aan kunt koppelen. Bijvoorbeeld vanuit uw onderhoudsplan of voor bhv-doeleinden, om zelf in te zien of te delen met externe partijen. Dankzij VR wordt uw BIM volledig gevisualiseerd en is het op ieder moment vanaf ieder device beschikbaar.

Virtual reality is breed inzetbaar voor facility management

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Virtual reality opent deuren voor de facility management sector en biedt veel kansen. Van een basic tour waarin enkele ruimtes worden getoond tot een uitgebreide rondleiding waarbij een compleet gebouw wordt gevisualiseerd; wij maken het voor u. Indien gewenst voegen we zelfs luchtfoto’s toe en koppelen we er informatie aan. Onze tours zijn geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Ook zijn de virtual tours te bekijken met een VR bril, waarmee u de locatie beleeft alsof u er daadwerkelijk bent! De mogelijkheden van VR zijn zo uitgebreid, dat ze ook toepassingen kennen in andere werkvelden dan BIM alleen. Naast voor facility management is virtual reality ook inzetbaar in sectoren als:

3D Model

Wij gebruiken gespecialiseerde apparatuur, waarmee wij naast een virtual tour ook een 3D-model van uw gebouw kunnen creëren. Het 3D-model kan worden omgezet naar diverse bestandsformaten en is hierdoor geschikt voor diverse doeleinden. Daarbij kunnen wij ook plattegronden van uw locatie maken inclusief afmetingen van de diverse ruimtes.

Case 1

ProRail

Voor ProRail hebben wij een rangeerterrein in beeld gebracht, waarbij wij het hoofdgebouw volledig hebben ingescand. Deze virtual reality tour is meerdere malen gedupliceerd zodat deze gebruikt kan worden voor facility management, bhv, ICT en externe leveranciers. De klant heeft zelf toegang tot de tours om deze te vullen met alle relevante informatie per doelgroep..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Dakinspectie RPS

Voor RPS hebben wij door middel van een virtual tour het dak van één van de gebouwen in hun beheer in beeld gebracht. Vanuit de virtual tour is de volledige rapportage van de dakinspectie te openen. Daarnaast zijn delen van de rapportage en de gebreken ook in de virtual tour verwerkt, zodat direct zichtbaar is waar de gebreken zich bevinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u ook meer klanten trekken?

Plan direct een videocall of neem contact met ons op.

Plan een videocall

Wij geven u graag vrijblijvend meer uitleg en informatie tijdens een videocall.

Ons adres

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk

 

Bel ons

+31 (0)85 0653 618

 

Stuur een e-mail

info@omnivr.nl

 

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor dat we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01