Facility

Uw gebouwen volledig in beeld gebracht om daar vervolgens informatie aan te koppelen. De visuele basis van uw BIM.

Waarom perfect voor facilitair beheer?

Het visualiseren van een locatie geeft enorm veel transparantie en duidelijkheid. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, een virtual tour vertelt het hele verhaal. Wij kunnen gebouwen compleet in beeld brengen en daar relevante informatie aan koppelen. Een digitale en visuele representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw, te delen en aan te vullen door de betrokken partijen. Koppel de virtual tour aan uw rapportages en/of verwerk informatie uit uw rapportages in de virtual tour. Door op ieder moment van achter uw computer direct een locatie te kunnen bekijken, worden extra locatiebezoeken of misverstanden voorkomen, waarmee kosten worden uitgespaard.

De visuele basis van uw BIM

De afgelopen jaren is virtual reality sterk in opkomst en steeds toegankelijker geworden. Ook voor facilitair beheer biedt VR vele nieuwe mogelijkheden. Stelt u zich voor dat u op ieder moment digitaal een locatie volledig kan doorlopen en daar ook informatie aan kunt koppelen. Bijvoorbeeld vanuit uw onderhoudsplan of voor BHV doeleinden, om zelf in te zien of te delen met externe partijen.

Uw BIM volledig visueel en op ieder moment vanaf ieder device beschikbaar.

Breed inzetbaar

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Van een basic tour waarin enkele ruimtes worden getoond tot heel uitgebreid, waarbij wij een compleet gebouw kunnen visualiseren, ook met luchtfoto’s en daar uitgebreide informatie aan kunnen koppelen.

Onze tours zijn geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Ook zijn de virtual tours te bekijken met een VR bril, waarmee je de locatie beleeft alsof je er daadwerkelijk bent!

3D Model

Wij maken gebruik van gespecialiseerde apparatuur, waarmee wij naast een virtual tour ook een 3D model van uw gebouw kunnen creëren. Het 3D model kan worden omgezet naar diverse bestandsformaten voor gebruik voor diverse doeleinden. Daarbij kunnen wij ook plattegronden van uw locatie maken inclusief afmetingen van de diverse ruimtes.

Case 1

ProRail

Voor ProRail hebben wij een rangeerterrein in beeld gebracht, waarbij wij het hoofdgebouw volledig hebben ingescand. Deze virtual tour is meerdere malen gedupliceerd zodat deze gebruikt kan worden voor facilitair beheer, BHV, ICT en externe leveranciers. De klant heeft zelf toegang tot de tours om deze te vullen met alle relevante informatie per doelgroep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Dakinspectie RPS

Voor RPS hebben wij door middel van een virtual tour het dak van één van de gebouwen in hun beheer in beeld gebracht. Vanuit de virtual tour is de volledige rapportage van de dakinspectie te openen. Daarnaast zijn delen van de rapportage, de gebreken, ook in de virtual tour verwerkt zodat direct zichtbaar is op welk locatie welk gebrek te vinden is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over de voordelen van VR voor uw branche? 

Geef hieronder uw e-mail adres op en vermeld in welke branche u werkt, wij sturen u geheel vrijblijvend informatie over  de mogelijkheden voor VR in uw branche toe!

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01