VR in de zorg

Verbeter uw patiëntenzorg middels de unieke beleving en informatievoorziening die virtual reality kan bieden.     

Virtual reality voor de healthcare sector

Virtual reality biedt diverse healthcare toepassingen die voor de gezondheidszorg veel kunnen betekenen. Een goed voorbeeld hiervan is een interactieve rondleiding door het ziekenhuis. Wij geloven erin dat het goed visualiseren van een locatie of gebeurtenis veel transparantie geeft en het vertrouwen van de patiënt enorm vergroot. Met een VR-beleving is de patiënt in staat zich als het ware te ‘teleporteren’ naar een andere locatie en situatie. Dit geeft een zeer realistische indruk van wat de patiënt bijvoorbeeld kan verwachten bij het ondergaan van een operatie of een hele transparante inkijk in uw kliniek. Door een zeer realistische patiëntvoorbereiding worden angsten verminderd, wat ook het herstel van de patiënt ten goede komt. Virtual reality heeft dan ook verschillende healthcare toepassingen om de gezondheidszorg te verbeteren, waaronder een interactieve rondleiding door het ziekenhuis.

Virtual reality in het ziekenhuis en de rest van de healthcare sector

De afgelopen jaren is virtual reality steeds toegankelijker geworden. Binnen de gezondheidszorg zijn er uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van virtual reality. Zo kunnen patiënten, zelfs kinderen, met een VR-experience worden voorbereid op een operatie. Met onze virtual tour regelt u bijvoorbeeld een interactieve rondleiding van uw afdeling of het hele ziekenhuis. Of u biedt uw patiënten afleiding bij langdurige opname door hen virtueel even in een andere omgeving te brengen. Dit kan dankzij augmented reality. Deze techniek wordt steeds vaker met succes ingezet voor de verbetering van de patiëntenzorg en informatievoorziening. Onderzoek van het Erasmus MC heeft zelfs aangetoond dat kinderen na een pijnlijke operatie minder morfine nodig hebben als virtual reality in de gezondheidszorg optimaal benut wordt.

Breed inzetbaar

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Van een basic tour waarin vooral de ruimtes worden getoond tot heel uitgebreid waarbij wij ook 360 graden video opnamen kunnen maken en vele interactieve elementen kunnen toevoegen aan de VR experience.

Onze VR experiences kunnen met een VR bril worden bekeken, waarbij je de situatie beleeft alsof je er daadwerkelijk bent. Daarnaast zijn onze virtual tours geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Het integreren van de virtual tour in uw website behoort ook tot de mogelijkheden.

Case 1

VR Experience Kinderafdeling Groene Hart Ziekenhuis

Voor de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda hebben wij een VR-experience gemaakt ter voorbereiding op het ondergaan van een operatie. Hierin is ook de geanimeerde mascotte van het ziekenhuis ‘Freek de Giraf’ verwerkt. Het doel hiervan is om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat hen te wachten staat op de dag van de operatie, zodat zij veel minder angstig de operatie in gaan. Hiermee wordt ook het herstel na de operatie bevorderd. Wij hebben voor het GHZ zowel een experience gemaakt die met VR-bril te beleven is, als een interactieve rondleiding van het ziekenhuis. Deze rondleiding is op tablet, mobiel of desktop te bekijken en wordt door de interactiviteit een informatieve game. Op aanvraag tonen wij u graag deze VR-experience en andere virtual reality toepassingen die wij in de healthcare sector hebben toegepast.
Op aanvraag tonen wij u graag deze VR experience.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Rondleiding kraamsuite Zaans Medisch Centrum

Ook voor andere ziekenhuisafdelingen ontwikkelen wij diverse VR-toepassingen. Voor het Zaans Medisch Centrum hebben wij een virtual tour gemaakt van de kraamsuite op de verloskundeafdeling. In de interactieve rondleiding zijn vele informatiepunten van het ziekenhuis verwerkt, waarbij uitleg wordt gegeven over de aanwezige apparatuur en attributen in de kamer. Hiermee krijgt de patiënt een transparant beeld en volledige informatie over de aanwezige voorzieningen.

Bekijk de Kraamsuite!

 

Ontdek alle toepassingen van VR in de zorg!

Wilt u weten wat OMNI VR uit Reeuwijk, nabij Gouda, voor u kan betekenen op het gebied van virtual reality in de healthcare sector? Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt ook direct bellen naar +31 (0)85 0653 618 of een e-mail sturen naar info@omnivr.nl. Wij dragen met onze 360 graden virtual reality tours en andere toepassingen graag bij aan betere gezondheidszorg. Ontdek naast ook onze andere diensten. Andere sectoren zoals scholen, retail en hospitality profiteren namelijk ook van onze service.

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor dat we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01