VR in de zorg

Verbeter uw patiëntenzorg middels de unieke beleving en informatievoorziening die virtual reality kan bieden.     

Virtual reality voor de healthcare sector

Virtual reality biedt diverse healthcare toepassingen die voor de gezondheidszorg veel kunnen betekenen. Virtual reality kan worden ingezet als afleiding, waardoor patiënten minder pijn, angst en stress ervaren. Daarnaast kunnen patiënten, waaronder ook kinderen, met virtual reality worden voorbereid op een operatie, wat hen veel minder angstig maakt. Een VR-beleving geeft een zeer realistische indruk van wat de patiënt bijvoorbeeld kan verwachten bij het ondergaan van een operatie of een hele transparante inkijk in uw kliniek. Door een zeer realistische patiëntvoorbereiding worden angsten verminderd, wat ook het herstel van de patiënt ten goede komt. Virtual reality heeft dan ook verschillende healthcare toepassingen om de gezondheidszorg te verbeteren. Het werd lange tijd gezien als een gadget, maar wordt steeds meer een medisch hulpmiddel.

Virtual reality als afleiding

Eén van onze toepassingen in de zorg is het inzetten van virtual reality ter afleiding. Met een breed aanbod aan virtual reality video’s belanden patiënten in een totaal andere wereld, waardoor ze ontspannen en minder pijn, angst en stress ervaren.

Virtual reality biedt zo’n sterke afleiding, dat minder pijnstilling nodig is, vervelende behandelingen beter verlopen en angstige patiënten beter ontspannen. Patiënten geven hogere scores na een behandeling met VR-bril, ervaren meer comfort en minder pijn, zo geven diverse ziekenhuizen aan.

Ook kan deze toepassing worden ingezet om uw patiënten afleiding en vermaak te bieden bij langdurige opname, door hen virtueel even in een andere omgeving te brengen. 

Virtual reality ter voorbereiding op een operatie

Met een VR-experience kunnen patiënten, zelfs kinderen, worden voorbereid op een operatie. Het geeft de patiënten een hele realistische indruk van wat hen te wachten staat. Welke weg zij afleggen richting de operatiekamer, wat er allemaal gebeurt en wie daarbij aanwezig zijn. Deze voorbereiding geeft vertrouwen en helpt angst te verminderen.

Deze techniek wordt steeds vaker met succes ingezet voor de verbetering van de patiëntenzorg en informatievoorziening. Onderzoek van het Erasmus MC heeft zelfs aangetoond dat kinderen na een pijnlijke operatie minder morfine nodig hebben als zij met virtual reality zijn voorbereid op de operatie.

Virtual reality als rondleiding

Met onze virtual tour kunt u een interactieve rondleiding geven van uw afdeling, hele ziekenhuis of kliniek en team. Patiënten kunnen dit thuis, in hun vertrouwde omgeving, bekijken en een transparant en realistisch beeld krijgen van uw locatie. Dit geeft vertrouwen en maakt de stap om ook daadwerkelijk uw locatie te bezoeken laagdrempeliger.

Daarbij kan in de virtual tour veel informatie worden verwerkt, waarbij de veelgestelde vragen van patiënten beantwoord worden. Dit alles op een ‘fun’ manier, waarbij een beeld meer zegt dan 1000 woorden.

 

Breed inzetbaar

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Van een basic tour waarin vooral de ruimtes worden getoond tot heel uitgebreid waarbij wij ook 360 graden video opnamen kunnen maken en vele interactieve elementen kunnen toevoegen aan de VR experience.

Onze VR experiences kunnen met een VR bril worden bekeken, waarbij je de situatie beleeft alsof je er daadwerkelijk bent. Daarnaast zijn onze virtual tours geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Het integreren van de virtual tour in uw website behoort ook tot de mogelijkheden.

Case 1

VR Experience Kinderafdeling Groene Hart Ziekenhuis

Voor de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda hebben wij een VR-experience gemaakt ter voorbereiding op het ondergaan van een operatie. Hierin is ook de geanimeerde mascotte van het ziekenhuis ‘Freek de Giraf’ verwerkt. Het doel hiervan is om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat hen te wachten staat op de dag van de operatie, zodat zij veel minder angstig de operatie in gaan. Hiermee wordt ook het herstel na de operatie bevorderd. Wij hebben voor het GHZ zowel een experience gemaakt die met VR-bril te beleven is, als een interactieve rondleiding van het ziekenhuis. Deze rondleiding is op tablet, mobiel of desktop te bekijken en wordt door de interactiviteit een informatieve game. Op aanvraag tonen wij u graag deze VR-experience en andere virtual reality toepassingen die wij in de healthcare sector hebben toegepast.
Op aanvraag tonen wij u graag deze VR experience.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Rondleiding kraamsuite Zaans Medisch Centrum

Ook voor andere ziekenhuisafdelingen ontwikkelen wij diverse VR-toepassingen. Voor het Zaans Medisch Centrum hebben wij een virtual tour gemaakt van de kraamsuite op de verloskundeafdeling. In de interactieve rondleiding zijn vele informatiepunten van het ziekenhuis verwerkt, waarbij uitleg wordt gegeven over de aanwezige apparatuur en attributen in de kamer. Hiermee krijgt de patiënt een transparant beeld en volledige informatie over de aanwezige voorzieningen.

Bekijk de Kraamsuite!

 

Ontdek alle toepassingen van VR in de zorg!

Wilt u weten wat OMNI VR voor u kan betekenen op het gebied van virtual reality in de healthcare sector? Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt ook direct bellen naar +31 (0)85 0653 618 of een e-mail sturen naar info@omnivr.nl. Wij dragen met onze 360 graden virtual reality tours en andere toepassingen graag bij aan betere gezondheidszorg. Ontdek naast ook onze andere diensten. Andere sectoren zoals scholen, retail en hospitality profiteren namelijk ook van onze service.

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor dat we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01