VR in de zorg

Verbeter uw patiëntenzorg middels de unieke beleving en informatievoorziening die virtual reality kan bieden.     

Waarom VR voor uw ziekenhuis of kliniek?

VR, oftewel virtual reality, biedt diverse toepassingen die in de zorg veel kunnen verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is augmented reality in de zorg. Wij geloven erin dat het goed visualiseren van een locatie of gebeurtenis veel transparantie geeft en het vertrouwen van de patiënt enorm vergroot. Met een VR-beleving is de patiënt in staat zich als het ware te ‘teleporteren’ naar een andere locatie en situatie. Dit geeft een zeer realistische indruk van wat de patiënt bijvoorbeeld kan verwachten bij het ondergaan van een operatie. Of een hele transparante inkijk in uw kliniek, wat de drempel verlaagt om uw kliniek te bezoeken. Door een zeer realistische patiëntvoorbereiding worden angsten verminderd, wat ook het herstel van de patiënt ten goede komt. VR heeft dan ook verschillende toepassingen in de zorg. Zo biedt virtual reality de zorg diverse mogelijkheden.

Virtual reality in het ziekenhuis en de rest van de sector zorg

De afgelopen jaren is virtual reality steeds toegankelijker geworden. Binnen de zorg zijn er uiteenlopende mogelijkheden voor virtual reality. Zo kunnen patiënten, zelfs kinderen, met een VR-experience worden voorbereid op een operatie. Met onze virtual tour kunt u online een rondleiding bieden van uw afdeling of kliniek. Of u kunt uw patiënten afleiding bieden bij langdurige opname door hen virtueel even in een andere omgeving te brengen. Dit kan dankzij augmented reality in de zorg. Deze techniek wordt steeds vaker met succes ingezet voor de verbetering van de patiëntenzorg en informatievoorziening. Onderzoek van het Erasmus MC heeft zelfs aangetoond dat kinderen na een pijnlijke operatie minder morfine nodig hebben als de virtual reality mogelijkheden in de zorg optimaal benut worden.

Breed inzetbaar

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Van een basic tour waarin vooral de ruimtes worden getoond tot heel uitgebreid waarbij wij ook 360 graden video opnamen kunnen maken en vele interactieve elementen kunnen toevoegen aan de VR experience.

Onze VR experiences kunnen met een VR bril worden bekeken, waarbij je de situatie beleeft alsof je er daadwerkelijk bent. Daarnaast zijn onze virtual tours geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Het integreren van de virtual tour in uw website behoort ook tot de mogelijkheden.

Case 1

VR Experience Kinderafdeling Groene Hart Ziekenhuis

Voor de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda hebben wij een VR-experience gemaakt ter voorbereiding op het ondergaan van een operatie. Hierin is ook de geanimeerde mascotte van het ziekenhuis ‘Freek de Giraf’ verwerkt. Het doel hiervan is om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat hen te wachten staat op de dag van de operatie, zodat zij veel minder angstig de operatie in gaan. Hiermee wordt ook het herstel na de operatie bevorderd. Wij hebben voor het GHZ zowel een experience gemaakt die met VR-bril te beleven is, als een virtual tour die op tablet, mobiel of desktop te bekijken is en door de interactiviteit een informatieve game wordt. Op aanvraag tonen wij u graag deze VR-experience en andere VR-toepassingen die wij in de zorg hebben toegepast.
Op aanvraag tonen wij u graag deze VR experience.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Rondleiding kraamsuite Zaans Medisch Centrum

Ook voor andere ziekenhuisafdeling ontwikkelen wij diverse VR-toepassingen, die geschikt zijn voor diverse aspecten van de zorg die er geleverd wordt. Voor het Zaans Medisch Centrum hebben wij een virtual tour gemaakt van de kraamsuite op de verloskundeafdeling. In de tour zijn vele informatiepunten verwerkt, waarbij uitleg wordt gegeven over de aanwezige apparatuur en attributen in de kamer. Hiermee krijgt de patiënt een transparant beeld en volledige informatie over de voorzieningen in de kamer. Zo maakt augmented reality in de zorg de hulpverlening beter en eenvoudiger.

Bekijk de Kraamsuite!

 

Ontdek alle toepassingen van VR in de zorg!

Wilt u weten wat VR en augmented reality van OMNI VR uit Reeuwijk, nabij Gouda, in de zorg voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt ook direct contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)85 0653 618 of een e-mail te sturen naar info@omnivr.nl. Wij dragen met onze 360 graden virtual reality tours en andere mogelijkheden graag bij aan betere gezondheidszorg. Ontdek ook onze andere diensten. Wij bieden meer dan VR-toepassingen in de zorg, want ook andere sectoren zoals scholen, retail en hospitality kunnen op onze service rekenen.

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor dat we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01