Healthcare

Verbeter uw patiëntenzorg middels de unieke beleving en informatievoorziening die virtual reality kan bieden.     

Waarom VR voor uw ziekenhuis of kliniek?

Virtual reality biedt diverse toepassingen die in de zorg veel kunnen verbeteren. Wij geloven erin dat het goed visualiseren van een locatie of gebeurtenis veel transparantie geeft en het vertrouwen van de patiënt enorm vergroot. Met een VR beleving is de patiënt in staat zich als het ware te ‘teleporteren’ naar een andere locatie en situatie. Dit geeft een zeer realistische indruk van wat de patiënt kan verwachten bijvoorbeeld bij het ondergaan van een operatie. Of een hele transparante inkijk in uw kliniek, wat de drempel verlaagt om uw kliniek te bezoeken. Door een zeer realistische patiëntvoorbereiding worden angsten verminderd, wat ook het herstel van de patiënt ten goede komt. Virtual reality heeft de gezondheidszorg en het ziekenhuis dan ook veel te bieden.

Virtual reality in het ziekenhuis en de rest van de sector zorg

De afgelopen jaren is virtual reality steeds toegankelijker geworden. Binnen de gezondheidszorg zijn er uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor virtual reality. Zo kunnen patiënten, zelfs kinderen, met een VR experience worden voorbereid op een operatie. Met onze virtual tour kunt u online een rondleiding bieden van uw afdeling of kliniek. Of u kunt uw patiënten afleiding bieden bij langdurige opname door hen virtueel even in een andere omgeving te brengen. Deze techniek wordt steeds vaker met succes ingezet voor de verbetering van de patiëntenzorg en informatievoorziening. Onderzoek van het Erasmus MC heeft zelfs aangetoond dat kinderen na een pijnlijke operatie minder pijnbestreiding nodig hebben als ze met virtual reality zijn voorbereid op wat hen te wachten staat.  

Breed inzetbaar

De mogelijkheden van een virtual tour zijn bijna eindeloos. Van een basic tour waarin vooral de ruimtes worden getoond tot heel uitgebreid waarbij wij ook 360 graden video opnamen kunnen maken en vele interactieve elementen kunnen toevoegen aan de VR experience.

Onze VR experiences kunnen met een VR bril worden bekeken, waarbij je de situatie beleeft alsof je er daadwerkelijk bent. Daarnaast zijn onze virtual tours geoptimaliseerd voor desktop tot mobiel, van iOS tot Android. Het integreren van de virtual tour in uw website behoort ook tot de mogelijkheden.

Case 1

VR Experience Kinderafdeling Groene Hart Ziekenhuis

Voor de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda hebben wij een VR experience gemaakt ter voorbereiding op het ondergaan van een operatie. Hierin is ook de geanimeerde mascotte van het ziekenhuis ‘Freek de Giraf’ verwerkt. Het doel hiervan is de kinderen zo goed voor te bereiden op wat hen te wachten staat op de dag van de operatie, dat zij veel minder angstig de operatie in gaan. Hiermee wordt ook het herstel na de operatie bevorderd. Wij hebben voor het GHZ zowel een experience gemaakt die met VR bril te beleven is, als een virtual tour die op tablet, mobiel of desktop te bekijken is en door de interactiviteit een informatieve game wordt. Op aanvraag tonen wij u graag deze VR experience.
Op aanvraag tonen wij u graag deze VR experience.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Case 2

Rondleiding kraamsuite Zaans Medisch Centrum

Voor het Zaans Medisch Centrum hebben wij een virtual tour gemaakt van de kraamsuite op de verloskunde afdeling. In de tour zijn vele informatiepunten verwerkt, waarbij uitleg wordt gegeven over de aanwezige apparatuur en attributen in de kamer. Hiermee krijgt de patiënt een transparant beeld en volledige informatie over de voorzieningen in de kamer. 

Bekijk de Kraamsuite!

 

Meer weten over de voordelen virtual reality voor de gezondheidszorg?

Wilt u weten wat virtual reality in de zorg kan betekenen? Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt ook direct contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)85 0653 618 of een e-mail te sturen naar info@omnivr.nl. Wij dragen met onze 360 graden virtual reality tours graag bij aan betere gezondheidszorg. Dit doen wij niet alleen voor de zorg, want ook andere sectoren zoals retail en hospitality kunnen op onze service rekenen.

7 + 11 =

Omni VR

Omni VR houdt zich bezig met interactive storytelling.
Omni heeft zich als doel gesteld om virtual reality bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle ondernemers. Deze belofte zorgt ervoor dat we met open, eerlijke en aantrekkelijke prijzen werken om dit doel te realiseren.

Neem contact op

Telefoon: 085 065 3618
Email: info@omnivr.nl

Einsteinstraat 88
2811 EP Reeuwijk
Nederland

Kvk nr.   72395680
BTW nr.   NL8590.96.075.B01