Betaalbare VR toepassingen op maat in de zorg

Virtual reality wordt steeds vaker ingezet in de gezondheidszorg en heeft zich ook bewezen als een middel om angst weg te nemen en pijn te reduceren.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die door middel van VR zijn voorbereid op hun operatie, achteraf significant minder pijnbestrijding nodig hebben. Bij het Erasmus MC had ongeveer de helft van de kinderen die op deze manier werd voorbereid geen morfine nodig als pijnstilling op de uitslaapkamer. Van de kinderen die geen virtual reality kregen had 96% morfine nodig. 

VR wordt vaak nog gezien als een dure toepassing en daardoor onbereikbaar voor veel zorginstellingen. Door echter gebruik te maken van interactieve 360 graden video’s en foto’s in plaats van geanimeerde omgevingen, wordt de VR beleving nog realistischer en ook nog eens veel betaalbaarder en daarmee toepasbaar voor alle zorginstellingen. Daarbij zijn deze VR experiences niet alleen te bekijken met een VR bril, maar ook online te bekijken op desktop, tablet en mobiel en te integreren in een website. Dit maakt de inzet nog completer. 

Wij merken dat veel zorginstelling graag VR zouden inzetten voor hun patiënten, maar dat zij huiverig zijn voor de kosten die daarmee gepaard gaan. Onze klanten zijn dan ook altijd blij verrast door het product dat wij aanbieden, een zeer complete experience op maat, multi inzetbaar, van hoge kwaliteit en dat alles voor een betaalbare prijs. Vaak starten wij dan ook op één afdeling en volgen andere afdelingen snel om ook gebruik te maken van onze VR toepassingen.

Wij hebben ons ten doel gesteld om VR bereikbaar te maken voor alle zorginstellingen zonder in te leveren op kwaliteit, om daarmee zoveel mogelijk patiënten te helpen. Wij komen dan ook graag in contact met mensen die overwegen VR toe te passen in de zorg, zodat we met elkaar kunnen bekijken of we een passende oplossing kunnen bieden. Wilt u graag voorbeelden hiervan zien? Laat ons weten voor welk doeleinde u VR toepassingen in gedachten hebt, zodat wij passende voorbeelden en informatie hierover kunnen sturen.

Meer weten en voorbeelden ontvangen van virtual reality voor de gezondheidszorg?

Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt ook direct contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)85 0653 618 of een e-mail te sturen naar info@omnivr.nl. Wij dragen met onze 360 graden virtual reality tours graag bij aan betere gezondheidszorg. Dit doen wij niet alleen voor de zorg, want ook andere sectoren zoals retail en hospitality kunnen op onze service rekenen.